Ceviche (čítaj seviče) sú mimoriadne obľúbeným jedlom v Ekádore. Jedná sa o akúsi hustú polievku plnú kreviet s nakyslavou chutou kvôli citronovej alebo limetkovej štave, červenej cibuli, paradajok, koriadnru a iné pre mne neznáme voňavé korenie. Kto chce, môže si naložiť este stipľavú omáčku zvanú achi, ktorú ponúka každá reštaurácie s vlastnou jedinečnou receptárou. Polievka sa podava studená s horúcou ryžou. Je to mimoriadne výdatné jedlo, aj keď miestnym Ekádorčanom sa nepozdávalo, že to označujem za polievku
V tropických horúčavách táto pochúťka príjmne osvieži aj zasýti. Predáva sa za cenu od 5$, v turistických oblastiach na pláži zhruba za 7$.
Top články
7 dôvodov prečo navšíviť Ekvádor
Mapa, poloha a geografia Ekvádoru
Ak sa rozhodnete vycestovať za jedlom po Európe, môžete sa inšpirovať aj článkom, ktorý poukazuje na 18 rôznych jedál, ktoré si nemôžete nechať ujsť.