Ceviche (čítaj seviče) sú mimoriadne obľúbeným jedlom v Ekádore. Jedná sa o akúsi hustú polievku plnú kreviet s nakyslavou chutou kvôli citronovej alebo limetkovej štave, červenej cibuli, paradajok, koriadnru a iné pre mne neznáme voňavé korenie. Kto chce, môže si naložiť este stipľavú omáčku zvanú achi, ktorú ponúka každá reštaurácie s vlastnou jedinečnou receptárou. Polievka sa podava studená s horúcou ryžou. Je to mimoriadne výdatné jedlo, aj keď miestnym Ekádorčanom sa nepozdávalo, že to označujem za polievku

V tropických horúčavách táto pochúťka príjmne osvieži aj zasýti. Predáva sa za cenu od 5$, v turistických oblastiach na pláži zhruba za 7$.

Ecuadorian Shrimp Ceviche with Rice

 

Ak sa rozhodnete vycestovať za jedlom po Európe, môžete sa inšpirovať aj článkom, ktorý poukazuje na 18 rôznych jedál, ktoré si nemôžete nechať ujsť.

Lajkuj Šéruj Diskutuj
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •