Ceviche (seviče) su asi narodnym jedlom Ekvadorcanov. Je to polievka plna cerstvych kreviet s nakyslavou chutou kvoli citronovej alebo limetkovej stave. Obsahuje este cervenu cibulu, paradajky a pre mna nezname, no strasne dobre vonajuce korenie. Kto chce, moze si nalozit este zuajimavu formu chilli nazvanu achi (ají). Polievka sa podava studena s horucou ryzou. Podla miestnych to polievka nie je, no inac to neviem nazvat.

Do tropickych horucav je to osviezujuce jedlo. Tato pochutka stoji od 5$, v turisticky oblastiach na plazi okolo 7$.

Ecuadorian Shrimp Ceviche with Rice

 

Ak sa rozhodnete vycestovať za jedlom po Európe, môžete sa inšpirovať aj článkom, ktorý poukazuje na 18 rôznych jedál, ktoré si nemôžete nechať ujsť.

 
 

Lajkuj Šéruj Hejtuj
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Ako to vidia odborníci?